Упродовж року молоді науковці отримуватимуть у межах 2,5 тисячі гривень щомісяця.

Як повідомили в МАНУМ, двоє серед цьогорічних стипендіатів — випускники КЗ «Обласний науковий ліцей в м. Рівне» Рівненської облради. Це Михайло Мамчур — уже студент І курсу НУ «Львівська політехніка» та Назарій Саранчук — першокурсник Національного університету водного господарства та природокористування.

Фінансове заохочення на наукову діяльність від Президента також отримуватимуть: Ірина Бабій, випускниця Опорного закладу «Малошпаківський ліцей» Дядьковицької сільради Рівненського району, студентка І курсу Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана; Анастасія Добринчук, учениця Рівненської ЗОШ І—ІІІ ступенів № 8; Яна Потапчук, учениця 11-го класу Підлозцівського ліцею Підлозцівської сільради Млинівського району.

У Рівненській малій академії наук учнівської молоді також повідомили, що за результатами участі у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, який відбувся 5—8 листопада минулого року, 20 вихованців РМАНУМ стали переможцями: два учасники посіли перше місце, десятеро — друге і восьмеро — третє.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник відділу прес-служби Рівненської облради.