12 січня голова Рівненської ОДА Віталій Коваль підписав розпорядження про утворення відповідних комісій з реорганізації старих РДА шляхом приєднання до реформованих чотирьох адміністрацій.

Отже, повноваження, права та обов’язки старих РДА переходять до адміністрацій новоутворених районів.

Правонаступництво матимуть три РДА, що залишаються від попереднього адмінподілу, — Дубенська, Рівненська, Сарненська. А також одна нова — Вараська. Вони успадкують майно попередніх шістнадцяти райдержадміністрацій.

Так, до Рівненської РДА приєднуються Здолбунівська, Березнівська, Корецька, Костопільська, Гощанська, Острозька; до Сарненської — Дубровицька та Рокитнівська; до Дубенської — Демидівська, Млинівська і Радивилівська; ще із двох РДА — Зарічненської та Володимирецької — буде утворено одну в новому Вараському районі, де до цього не було адміністрації.

Процес реорганізації координуватиме облдержадміністрація. До складу комісій із реорганізації входять працівники юридичної, кадрової, бухгалтерської служб, інших відділів і управлінь райдержадміністрацій. Комісії реєструють новоутворену РДА, вносять зміни в реєстраційні документи діючих адміністрацій, при-пиняють юридичні дії старих РДА, здійснюють інвентаризацію та передачу майна тощо. Також комісії мають звільнити або перевести на нову роботу
працівників ліквідованих РДА.

Нині триває добір кадрів на посади керівників нових чотирьох РДА, яких за поданням Кабміну призначатиме Президент України. Попередньо завершити весь процес планують у I кварталі 2021 року.

Рівне.

Таблицю надано прес-службою Рівненської ОДА.