Він передбачає, що у громадах працюватимуть так звані соціальні менеджери для роботи з ветеранами.

Перспективи ініціативи обговорили голова ОДА Віталій Коваль, представник Мінветеранів в області Олександр Кяго, голова координаційної ради ветеранів, учасників УБД при облдержадміністрації Сергій Кальмук та представник ГО «Ветеранське братство» Володимир Антонюк.

Як повідомив Сергій Кальмук, соціальний менеджер — фахівець, який знатиме всі проблемні питання ветеранів, учасників добровольчих батальйонів, членів їхніх сімей та родин загиблих воїнів. Він допомагатиме, супроводжуватиме та комунікуватиме із причетними для розв’язання цих проблем. Наразі такі фахівці вже працюють у Корнинській, Клеванській та Олександрійських громадах.

«Ветеранський простір» активно співпрацює з головами громад, щоб ті створювали робочі місця для таких працівників. Ми їх навчатимемо, адже робота таких менеджерів пов’язана із соціально вразливими верствами населення. Для цього використовуємо увесь свій багаторічний досвід, а також практики Бугринської громади, в якій створено потужний соціальний центр», — зазначила директор цього комунального закладу Ольга Яковлєва.

Окрім того, обласний центр зайнятості зацікавлений на паритетних засадах здійснювати фінансування «соціального менеджера». Тобто ним може стати житель громади, який перебуває на обліку в центрі.