«Локдаун нині завершено, тому повертаємося до звичної роботи», — сказав він. Цього і наступного тижня парламент працюватиме у форматі пленарних засідань.

Відповідаючи на запитання з приводу можливих кадрових призначень, Д. Разумков зауважив: «Станом на сьогодні жодних подань від монобільшості та від Кабінету Міністрів до Верховної Ради не надходило».

Д. Разумков прокоментував пропозицію, яку виносили на Погоджувальній раді представники всіх фракцій та груп з приводу компенсації споживачам завищених тарифів на газ у січні. «Не ми, а уряд має розробити механізм, який дасть змогу компенсувати людям ті втрати, які вони несуть у своїх домогосподарствах у січні, — зауважив він. — Частина пропозицій є. Їх озвучили представники депутатських фракцій та груп, а також про це говорив

Прем’єр-міністр, але ми вважаємо, що це питання треба доопрацювати в повному обсязі. Те, що залежить від Верховної Ради, всі висловили готовність підтримати». У цьому контексті глава парламенту також підтвердив намір запросити у Верховну Раду представників НКРЕКП для того, щоб отримати відповіді на запитання про формування тарифів. «Трибуна Верховної Ради — це значущий майданчик, з якого точно можна буде висловити свою позицію і дати відповіді на запитання, які нині ставить до всієї влади українське суспільство».

Голова Верховної Ради відкинув можливість впливу на нинішній склад парламенту лобістів тютюнової індустрії. Таке запитання виникло у зв’язку з відправкою на доопрацювання комплексного антитютюнового закону № 4358.

«Те, що цей документ відправлено на доопрацювання, погоджено зі всіма учасниками цього процесу, — зауважив він. — І не з якимось лобі, а для того, щоб узгодити всі аспекти, які викликають дискусію».

Дмитро Разумков підтвердив той факт, що доволі дискусійним є і законопроект, пов’язаний із реформою Служби безпеки України. «Не всі його підтримують, у когось є зауваження, хтось проти, а хтось абсолютно «за» — і в більшості, і в інших політичних силах, — зазначив парламентарій. — На мій погляд, він необхідний, тому що силові відомства потрібно позбавити не властивих для них функцій. Із цим пов’язаний інший законопроект, який також перебуває на розгляді на цьому пленарному тижні — про Бюро економічної безпеки. Упевнений, що і один, й інший законопроект повинні пройти залу, а далі будемо дивитися. Останні події засвідчують, що ця сфера потребує реформування».