Він поділився думками щодо прийдешнього вікна відбору на чемпіонат Європи.

Нагадаємо, 20 лютого Україна зіграє зі Словенією, а 22 лютого зустрінеться з Угорщиною. Обидва матчі відбудуться у Палаці спорту в Києві.

«Поки що не знаємо, які гравці будуть у нашому розпорядженні. Після Словенії ми отримали багато дуже хорошої і водночас не дуже хорошої інформації про гравців. Ми дізналися, як можемо грати під тиском, під фізичними та ментальними навантаженнями. Є дуже багато питань, що ми можемо і чого ми хочемо.

Нагадаю, що в збірній завжди мають грати найкращі. Це баскетболісти, які виконують важливу роль, мають достатньо ігрового часу в своїх командах і реально дають результат, діють продуктивно.

Як на мене, тепер важливими особами у своїх командах є Тимофеєнко в «Дніпрі» та Лукашов у «Прометеї». Це гравці, які на 100 відсотків заслуговують бути важливою частиною збірної в наступних матчах.

Як завжди, буде розширений список гравців. Його оголосимо ближче до початку баблу (пухиря — київського турніру). Запрошуватимемо баскетболістів, які перебувають у хорошому фізичному та ментальному стані. Котрі реально готові грати як слід.

Вважаю, що в команді не можна нічого робити штучно. Я не є прихильником статистики. Буває так, що у своєму клубі спортсмен збирає класну статистику, а коли він грає з кращими в одній команді, його просто немає. А буває так, що в клубі він нічого особливого не показує, а, граючи з кращими, він також стає кращим.

Я веду до того, що, звичайно, минуле дуже важливе в нашій роботі, але найголовніше те, який твій рівень саме тепер», — розповів пан Багатскіс.

Нагадаємо, що збірна України вже забезпечила собі участь у чемпіонаті Європи. А в київських поєдинках вирішиться, хто посяде перше місце і матиме кращу позицію для жеребкування фінального турніру. От і все.

Фото ФБУ.