Про це інформує у Фейсбуці «Східна правозахисна група». За даними правозахисників, це питання буде винесено на так званий референдум Донбасу. В якій саме формі буде об’єднання (союз або повне злиття) — ще не вирішено.

Раніше член української делегації в ТКГ Денис Казанський написав у Телеграмі, що пропагандисти Кремля вирушили на окуповані українські території для широкого обговорення доктрини «Русский Донбас». Її презентували терористичні угруповання «ДНР» і «ЛНР». Ідеться нібито про «припинення воєнних дій, усунення воєнної загрози для населення». А також «встановлення контролю «ДНР» і «ЛНР» над усіма територіями колишніх Донецької та Луганської областей». У доктрині не зазначено завдання про входження підконтрольних «ЛНР» і «ДНР» територій до складу Росії, повідомляє «Радіо Свобода».

За інформацією цього ЗМІ, на форумі в Донецьку головний редактор телеканалу RT і ІА «Росія сьогодні» Маргарита Симоньян закликала включити український Донбас до складу Росії. Зі свого боку, коментуючи її заяву, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав, що «цього питання немає на порядку денному».

***

За добу, за даними штабу ОС на 29.01, російські найманці на Донбасі тричі порушили режим тиші, застосувавши 120-мм міномети і гранатомети різних систем. Втрат серед особового складу ООС немає. Учора, за інформацією Міноборони на 12.00, окупанти двічі порушили режим припинення вогню біля Авдіївки та Опитного.