У цьому контексті він нагадав, що ще на початку тарифної кризи у парламенті відбулись зустрічі з представниками уряду: «Треба віддати належне, всі займали конструктивну позицію, як представники уряду, так і депутатських фракцій та груп. Ми обіцяли, що за нами не заржавіє, і ми працюватимемо швидко».

Д. Разумков зауважив також, що у четвер до парламенту зайшов урядовий законопроект, пов’язаний з поліпшенням умов існування співгромадян, щоб дати можливість з першого лютого виплачувати їм компенсації, і над ним цілу ніч працювали профільний комітет і апарат Верховної Ради. «Зранку провели комітет, внесли всі необхідні зміни. Сьогодні парламент його проголосував і він готується на підпис. Я його підпишу і направлю на підпис Президенту. Сподіваюсь, глава держави також оперативно його завізує і він буде опублікований. Тобто те, що залежало від нас, ми зробили у максимально стислі строки», — сказав політик, додавши: «Мені приємно, коли ми вміємо об’єднуватись навколо важливих речей, відкладаючи політику».

Прокоментував Дмитро Разумков і законопроект щодо скорочення кількості народних депутатів до 300. «Для підтримки цього законопроекту потрібно триста голосів. Мою позицію ви знаєте — я підтримую зменшення кількості народних депутатів. До того ж підтримую послідовно: і до того, як став народним депутатам, і після. Я вважаю, що кардинально негативно на роботу Верховної Ради це точно не вплине», — сказав він.

Водночас глава парламенту зауважив, що далеко не всі народні депутати позитивно ставляться до такої ідеї, тож законопроект, на його переконання, потрібно буде виносити до сесійної зали тоді, коли буде підтримка в 300 голосів. «Коли це відбудеться, — подивимось. Потрібно проводити додаткові консультації з представниками різних депутатських фракцій та груп», — додав він.

Щодо, власне, підсумків сесії, то головною негативною подією, яка мала місце під час четвертої сесії, Голова Верховної Ради назвав COVID. «Це пов’язано не лише з парламентом, а й з усім суспільством, державою, всім світом. Він достатньо сильно заважав нам працювати і ви це бачили», — зауважив політик.

Серед найбільших досягнень Д. Разумков назвав швидке реагування на всі виклики та врегулювання всіх спірних та гострих питань, які стояли як перед Верховної Радою, так і перед суспільством. «Це і тарифи, і конституційна криза. Саме завдяки нашій спільній роботі ми отримали продовження електронного декларування, відновлення роботи НАЗК і багато інших речей, які можна віднести до того, що було якісно зроблено народними депутатами», — констатував він, додавши: «Є над чим працювати».

Більше фото тут.