Так було відзначено мужній вчинок офіцера-правоохоронця, котрий урятував сім’ю з чотирьох осіб.

Того дня старший лейтенант Семенець у селі Березняки Хорольської громади на власному автомобілі проїжджав біля річки. І побачив у водоймі двох дорослих та двох дітей, які провалилися на льоду й уже з останніх сил чіплялися за кригу... Тож без жодних зволікань зупинив машину, схопив буксирувальний трос і поспішив на допомогу. Зокрема, обережно, повзком на животі, підібрався до ополонки та спочатку витягнув підлітка, котрий втомився найбільше й уже захлинався водою. Потім — малюка та двох дорослих.

Як з’ясувалося, то була місцева родина Бабичів. Чоловік і дружина з двома синами віком 3 і 13 років гуляли та каталися на санчатах біля річки. А коли під санчатами молодшого сина, які з’їхали на замерзлу воду, тріснув лід, на допомогу хлопчику кинулися батьки та старший брат. І також провалилися на льоду. Тож ситуація ставала критичною. І якби не вчасна допомога поліцейського, сімейна крижана «купіль» могла б закінчитися бідою, яку важко навіть уявити...

Зрештою, коли та сумна пригода залишилася тільки у спогадах, подякувати своєму рятівникові вийшли всі члени родини Бабичів (на знімку). Дорослі та діти побажали Ярославу Семенцю успіхів на службі і висловили сподівання на те, що зроблене ним добро людям неодмінно повертатиметься сторицею.

Фото з сайту Головного управління Нацполіції в області.