Найбільше хворих у м. Києві (330), Івано-Франківській (298), Харківській (230), Запорізькій (211) та Полтавській (192) областях. Таку інформацію вчора оприлюднив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«Зокрема, захворіли 156 дітей та 186 медпрацівників. За добу госпіталізували 833 осіб, 165 осіб померли і 10 101 — одужали. Здійснено тестувань за добу 43 643 (зокрема методом ПЛР — 25 235, методом ІФА — 18 408)», — сказав він.

Як зазначив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер, для якісного проведення вакцинації населення країни, для зберігання інформації про вакцинованих, а також «прозорого руху вакцини» МОЗ використовуватиме електронну систему охорони здоров’я з модулем «Імунізації» та інформаційну систему «MedDatа».

«Насамперед із метою поліпшення якості даних про імунізацію населення нам важливо, щоб ми в майбутньому могли обробляти і використовувати ці дані, щоб вони були в одній системі. Для цього ми розробили модуль імунізації, який використовує всі необхідні міжнародні стандарти зберігання даних у цьому напрямі. Він дає змогу зберігати інформацію про проведену імунізацію в зручному форматі і для лікаря, і для пацієнта. При цьому лікар може внести велику кількість інформації щодо типу вакцини, дозування, способу введення, причин проведення або непроведення вакцинації», — заявив він.

За його словами, також МОЗ використовуватиме систему фармаконагляду, яка збирає дані про несприятливі події після імунізації. «Також ми плануємо спільно з НСЗУ, РНБО розробити інформаційні дашборди. Тобто ми хочемо оприлюднити інформацію про процес вакцинації в Україні», — підсумував він.