У рамках панельної дискусії йшлося не тільки про будівництво шляхів, зокрема лісових, а й про розвиток туристичної інфраструктури. Важливий проект об’єднає курорти та туристичні центри Славське, Рожанку, Сколе та Плай на Львівщині, Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я на Закарпатті та Вигоду, Вишків і Буковель на Івано-Франківщині.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький вважає, що проект дасть змогу розширити туристичні потоки, зменшити час на подорожі та збільшити інвестиції й надходження до місцевих бюджетів. Завдяки «Малому карпатському колу» в гірському регіоні збудують 20 км нових доріг та відремонтують 170 тих, за які не бралися десятиліттями, — з велодоріжками, освітленням та сучасною інфраструктурою. Це великий перспективний проект, якому потрібно надати статус національного, а також залучити всі гілки влади та бізнес, тоді всі роботи можна завершити за два-три роки.

Цього року для ремонтних робіт необхідно майже 700 млн грн із держбюджету, що дасть можливість виконати весь комплекс робіт на дорогах Бориня — Боберка та Славське — Хащованя.

«Допомагатимемо, чим зможемо, ми дуже зацікавлені, щоб інвестори будували гірськолижні курорти, готелі та іншу інфраструктуру», — наголосив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.