Нагадаємо, що Мінекономіки та учасники зернового ринку узгодили граничний обсяг її експорту в 2020/2021 маркетинговому році на рівні 24 млн тонн.

«За даними регіонів, прогнозоване виробництво кукурудзи становить 30,3 млн тонн — це один із найкращих врожаїв кукурудзи за всі роки, — зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко. — Мінекономіки вважає, що жодних проблем з експортом кукурудзи на зовнішні ринки або ймовірного дефіциту цієї культури на внутрішньому ринку немає».

До речі, у жовтні—грудні найбільшим імпортером української кукурудзи став Китай: наростив обсяги закупівлі в 2,8 раза — до 3,6 млн тонн, передає «АПК-Інформ». Другу позицію посідає Євросоюз, куди за цей час було реалізовано 2,7 млн тонн (падіння на 39%). Замикає трійку Єгипет, який імпортував 900,4 тис. тонн (на 19% менше).

Аналітики «АПК-Інформ» потенціал експорту кукурудзи з України в нинішньому сезоні оцінюють у 22 млн тонн. У попередньому, як раніше повідомляла прес-служба Мінекономіки, за межі держави цієї зернової культури було поставлено 30,3 млн тонн.