Богдан походить з інтелігентної родини. Його батько Володимир — випускник Віденського університету та Віденської сільськогосподарської академії. Загалом у родині — шість греко-католицьких священиків. Одного з них, отця Шеремету, який служив у парафії с. Вільховця поблизу Бережан, було замордовано у 1946 році. Пан Богдан отримав довідку про його реабілітацію. Нещодавно в музеї сакрального мистецтва у Бережанах відкрито стенд про священика — з родинними архівними матеріалами та унікальними фотографіями.

Цінну літературу та грошову допомогу пан Богдан переслав до Івано-Франківського товариства «Просвіта». Матеріально підтримує Гошівський монастир Пресвятої родини. Музей «Писанка» у Коломиї отримав від родини Чуловських велику колекцію писанок, у тому числі зі страусового яйця. Вищим навчальним закладам благодійник вислав унікальні книги з історії України. Також цінну посилку з літературою та американським прапором від пана Богдана отримав музей лемківської культури в Монастириськах. Ця допомога послужить для організації міжнародного фестивалю «Дзвони Лемківщини», який відбувається тут щороку.

«Українці за океаном живуть проблемами та успіхами рідної України, — розповідає Богдан Чуловський. — Пишаємося, що діаспоряни змогли запросити на реабілітацію до США героя АТО, українського воїна Володимира Гера, який ціною власного здоров’я врятував життя багатьох наших бійців».

Усі добрі справи української діаспори завжди підтримує почесний консул України в США Тарас Варварів. Завдяки консулу допомогу змогли отримати діти-сироти та молодь з особливими потребами у Бережанах. Дитячі серця були сповнені любов’ю та вдячністю до благодійників, а їхні личка сяяли щасливими усмішками (на знімку).

Бережани Тернопільської області.

Фото автора.