Його презентація відбулася у Дніпрі.

Як зазначив один з авторів книжки, заступник начальника управління з питань охорони культурної спадщини міськради Валентин Старостін, останній розділ у виданні навмисно не завершений, адже історія палацу триває: «Наразі вирішується питання про ремонтно-відновлювальні роботи, які планується виконувати державним коштом. Також незабаром переглядатимуть питання про використання палацу».

Його співавтор, начальник відділу Українського інституту національної пам’яті Ігор Кочергін, наголосив, що Потьомкінський палац — не просто об’єкт архітектурної та культурної спадщини: «Це об’єкт, без якого уявити історію нашого міста неможливо. З ним пов’язані не тільки значущі історичні події, тут фактично творили історію найвідоміші особистості міста. Всі почесні громадяни, зокрема і Олександр Поль, були так чи інакше пов’язані з палацом».

З-поміж інших краєзнавчих видань книжку виокремлює велика кількість цитат і посилань на конкретні архівні джерела, багато цікавих ілюстрацій.

«За форматом видання схоже на класичну монографію, тому путівник — це неофіційна назва. Однак ми пропонуємо читачеві після ознайомлення з матеріалом організувати власну екскурсію за допомогою підказок, які є у книжці. Це, наприклад, унікальні ілюстрації або посилання, які допоможуть відшукати цікаві місця зовні та всередині будівлі», — зазначив Михайло Кислов, представник видавництва, що надрукувало тисячу примірників путівника.