На знімку: у Червоноградському науково-практичному центрі технології зварювання.

Для них закупили сучасні апарати, верстати, комп’ютерне обладнання, провели ремонт вентиляції та системи освітлення. Учні та майстри працюватимуть за спеціально облаштованими зварювальними столами.

«Створення центру дасть змогу застосовувати інноваційні виробничі технології та підвищувати рівень професійної підготовки фахівців. Головне його завдання — навчально-виробнича діяльність. За виручені кошти вдасться ефективно підтримувати нашу роботу та удосконалювати матеріально-технічну базу», — вважає директор Червоноградського професійного гірничо-будівельного ліцею Руслан Онишкевич.

«Сучасне обладнання позбавить нас зайвих розрахунків, ми лише виставляємо товщину металу — і комп’ютер під наші параметри налаштовує функції. Це набагато спрощує і пришвидшує роботу», — поділився враженням під час відкриття центру майстер виробничого навчання Юрій Юрчишин.

У підготовку фахівців інвестували 1,8 млн грн із державного бюджету і 250 тис. грн із коштів спецфонду училища. До навчального процесу залучили і виробничників. Як вважають у Львівській ОДА, це один з найкращих у регіоні центрів із замкненим циклом, що дасть учням змогу набувати практичних навичок. Фах зварника досить популярний і має великий попит на підприємствах.

Львівська область.

Фото прес-служби ОДА.