Олег Макаров, Іван Крулько, Олександр Корнієнко, Олександр Новіков.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Верховна Рада України готова до співпраці з Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) для забезпечення зрозумілих правил е-декларування та прозорості боротьби з корупцією. Про це Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив під час наради щодо декларування у 2021 році за участі керівництва НАЗК.

«Я впевнений, що і народні депутати, і керівництво фракцій та груп, і керівництво комітетів готові до співпраці. Мені хотілося б, щоб ми дотримувалися єдиного напрямку, розуміючи відповідальність, яка лежить на нас, щодо забезпечення прозорості боротьби з корупцією», — сказав він.

За словами глави парламенту, зміна правил декларування щороку створює труднощі для державних службовців, особливо тих категорій, які не мають можливості отримати консультації фахівців з цього питання.

«Це викликає проблеми і для них, і для вас, коли ви займаєтесь їх перевіркою», — зазначив він.

«Боротьба з корупцією не повинна створювати проблеми. Ми повинні знайти компроміс у цьому питанні. Ми з боку парламенту готові приймати відповідні рішення», — додав Дмитро Разумков.

Окрім того, Голова Верховної Ради нагадав, що завдяки спільній позиції депутатських фракцій і груп вдалося зберегти е-декларування та відновити повноваження НАЗК після рішення Конституційного Суду, яке дестабілізувало роботу антикорупційних органів.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.