Такого висновку дійшли на нараді під головуванням Президента України, в якій, зокрема, взяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук та народні депутати (на знімку).

Україна як держава проявляє повагу до традицій і культурних цінностей осіб, які належать до національних меншин, що живуть на її території, та повинна ухвалити новий закон, який врегулює захист їхньої самобутності та рівноправності, наголосив Президент Володимир Зеленський.

«Цей закон дасть права національним меншинам, але також захищатиме територіальну цілісність і суверенітет України. Ми як держава захищатимемо традиції, свята, мову, фольклор національних меншин, але водночас вимагатимемо поваги до українських традицій, мови. Діти будь-якої меншини мають знати мову свого народу та українську. Це справедливо», — наголосив Президент. Також відповідна законодавча ініціатива зробить рівноправними нацменшини в Україні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відзначив, що цей законопроект допоможе Україні на міжнародній арені, зокрема в питанні захисту прав українців, які проживають за кордоном, повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

Фото: president.gov.ua