До мешканки Сєвєродонецька зателефонував невідомий, представився працівником ПриватБанку та повідомив, що в неї виникла проблема з підвищенням ліміту за рахунком, а для її усунення потрібно поповнити мобільний рахунок на 1 200 гривень. Зробивши це, жінка отримала смс із кодом для підтвердження реєстрації у програмі «Шарпей». Після того як невідомий переконав жінку повідомити йому ці коди, з мобільного рахунку заявниці було знято 1 200 гривень, поінформували у відділі комунікації поліції Луганської області.

Набагато більшої суми позбулася мешканка міста Кремінна, після того як надала необхідні дані, з її картки зникло 37 500 гривень. Мешканець міста Сватове на сайті «ОЛХ» знайшов оголошення про продаж брендового телефону за 1 000 гривень.

Зв’язався із продавцем та домовився про покупку, після чого перерахував 705 гривень як попередню оплату. Після цього продавець перестав виходити на зв’язок.

Мешканець Рубіжного замовив кухонні меблі за 11 500 гривень, домовився із продавцем про термін поставки та повністю оплатив покупку. Але меблів не отримав... Та найбільшу суму перерахував шахраям зі своєї картки мешканець смт Біловодськ. На сайті «ОЛХ» чоловік знайшов оголошення про продаж цукру. Домовився про поставку шести тонн і перерахував 49 тис. грн. Після цього продавці зникли...

За цими фактами відкрито кримінальні провадження.

Луганська область.