Засідання відбудеться в липні 2021 року у Варшаві.

«Ми високо цінуємо сталу підтримку Варшавою і Вільнюсом суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», — заявив голова українського парламенту на початку зустрічі.

Дмитро Разумков висловив сподівання, що на засіданні Міжпарламентської асамблеї у Варшаві сторони не лише обміняються думками та оцінками розвитку безпекової ситуації в регіоні, але й узгодять подальший формат ефективної взаємодії парламентів трьох країн. Серед питань, які можуть бути внесені до порядку денного засідання, — подолання наслідків пандемії COVID-19, питання національної спадщини, а також стабільності й безпеки в регіоні.

У контексті посилення безпеки, зокрема енергетичної, голови парламентів також обговорили «Північний потік-2». «Україна багато разів відчувала на собі: це не бізнес, це не економіка, а, в першу чергу, це політика і можливість геополітичного тиску на країни», — підкреслив голова українського парламенту.

«Сьогодні ми будуємо спільний простір демократії, безпеки і процвітання. У цьому нам сприяють взаємна довіра, спільні інтереси і цінності, які ми поділяємо. В наших силах максимально втілити в життя високі ідеї і реалізувати конкретні плани, які свого часу зумовили створення тристоронньої асамблеї», — зазначив Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради також подякував Литві й Польщі за допомогу в боротьбі з пандемією COVID-19.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут