Як повідомила прес-служба ЖОУЛМГ, для цього більш як півсотні камер, що встановлені у лісах регіону, об’єднають у єдину систему. Як наслідок, ліси перебуватимуть під потрійним наглядом: їх територію моніторитимуть чергові у кожному лісництві, оператори на центральному пункті лісгоспу та оператори на рівні управління.

За словами начальника ЖОУЛМГ Віктора Сахнюка, також завдяки спеціальному обладнанню відеоспостереження за лісами можна буде здійснювати у будь-якому місці з мобільного телефону чи інших пристроїв за наявності доступу до мережі Інтернет. Інформація про появу загорянь, координати пожежі та найкоротший маршрут руху пожежної техніки передаватиметься у черговий диспетчерський пункт та на мобільні телефони інженерно-технічним працівникам підприємств і управління. Крім того, у мобільних пристроях буде доступною й інтерактивна карта пожежних водойм. Очікується, що це нововведення дасть змогу перейти на якісно новий рівень організації протипожежних заходів у держлісгоспах.

Нині для боротьби з вогненною стихією у розпорядженні лісівників області є 70 пожежних автомобілів, 111 пожежних модулів, 159 тракторів з ґрунтообробним обладнанням, півтори тисячі ранцевих оприскувачів і 229 мотопомп. До початку пожежонебезпечного періоду вся техніка пройшла обслуговування та ремонт. Крім того, лісовозний транспорт, що не використовується за призначенням, переобладнали під автомобілі для підвезення води на пожежі.