Представлені парламентом і урядом стратегії розроблено на основі передвиборної програми глави держави.

На нараді, зокрема, були присутні перший заступник голови фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Олександр Корнієнко, голова парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Громадянин має довіряти державі — тільки тоді Україна буде успішна. А для цього ми маємо побудувати професійну й доброчесну державну службу, яка працює в інтересах громадян. Ми маємо забезпечити повну відкритість влади та ефективно використовувати ресурси», — наголосив під час зустрічі Володимир Зеленський.

Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов розповів, що уряд працює над розробкою зрозумілої для громадян системи органів виконавчої влади, щоб діалог і взаємодія влади та громадян були прозорі й комфортні. Для цього, як повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента, має бути збільшена швидкість та покращена якість надання адміністративних послуг, дана об’єктивна оцінка соціально-демографічному стану в країні, що дасть змогу ефективно фінансувати соціальну, освітню, медичну та культурну сфери.

«Цифровізація, прозорість, залучення молоді до державного управління, просвітницька робота — усе це є невід’ємною частиною поставлених цілей», — зазначив він.

На нараді було наголошено, що для реформування державного управління необхідне поглиблення децентралізації влади.

«Влада повинна бачити проблеми на місцях, а не з вікон своїх київських кабінетів. Поглиблення децентралізації підвищить благоустрій у регіонах і дасть шанс працевлаштування на місцях», — зазначив Президент.