Зокрема, відвідувачі можуть ознайомитися з виданням «Гетьман Брюховецький. Життя у славі, владі та ганьбі» за авторством Віктора Горобця. Книжка розповідає про одного з найбільш суперечливих персонажів козацької історії — гетьмана Лівобережжя України в 1663—1668 роках Івана Брюховецького. Життя яскравого представника доби так званої Руїни, його політичну, військову і дипломатичну діяльність репрезентовано на широкому історичному тлі, в контексті хитро-сплетеної взаємодії різноманітних чинників і впливів — внутрішніх, зовнішніх, об’єктивних, суб’єктивних, закономірних та алогічних. Звертаючи увагу на незаперечні здобутки і очевидні втрати й помилки, автор робить наголос не на засудженні чи виправданні, а на намаганні зрозуміти причини та на їх впливі на перспективи Козацької держави.

Книжка «Конституції країн світу: Королівство Данія, Французька Республіка, Чеська Республіка, Республіка Польща» Оксани Коротюк та Олександра Лавриновича, вміщує повні тексти основних законів цих країн у чинній редакції.

Читачі також мають доступ до великого наукового проекту «Історії Української Православної Церкви» (Дмитро Гордієнко, Віталій Клос, Юрій Мицик, Ірина Преловська). У часових рамках це видання охоплює періоди від напівлегендарної проповіді апостола Андрія Первозваного на берегах Чорного моря й Дніпра та хрещення Київської Русі князем Володимиром Великим до сьогодення, коли вирішувалося питання про незалежну Українську церкву. Автори, використовуючи історичні та церковні документи різних часів, доводять правомірність надання Томосу Українській Православній церкві Вселенською (Константинопольською) Патріархією, яка є Церквою-матір’ю Української церкви. Особлива увага приділяється ролі церкви в боротьбі за державну незалежність України.

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.