Це М-25 КПП «Соломоново» — Велика Добронь — Яноші.

Роботи розпочали в лютому — щойно дозволила погода. І вже на ділянці завдовжки 1,2 кілометра встелено дорожнє покриття за європейськими стандартами: влаштовано десятисантиметровий вирівнювальний шар великозернистого асфальтобетону.

Наступний етап — підсилити основу дорожнього одягу та забезпечити покриття 22-сантиметровим шаром органо-мінеральної суміші.

Загалом у рамках програми «Велике будівництво» відновлять майже сорок кілометрів автошляху державного значення КПП «Соломоново» — Велика Добронь — Яноші. Проект вартістю мільярд гривень передбачає встановлення нових знаків, нанесення розмітки, облаштування узбіч та ремонт шести малих мостів.

У Закарпатській області цьогоріч, інформують в ОДА, оновлять понад 80 кілометрів доріг прикордонної інфраструктури: зокрема, відрізки до КПП «Косино», «Тиса», «Лужанка» і «Дякове».

Відновлювальні роботи розпочато також на автошляху М-23 Берегове —Виноградів — Велика Копаня. Торік тут вдалося відремонтувати понад 15 кілометрів. За проектом цього року підрядна організація повинна зробити тут ще 21 кілометр. Нині спеціальною технікою дорожники виконують фрезерування полотна та вкладають шар основи з органо-мінеральної суміші.

У планах «Великого будівництва» на нинішній рік — вийти на черговий рекорд в Україні, збудувавши і оновивши 6 500 кілометрів автотрас.

В облдержадміністрації констатують, що дороги європейського рівня на Закарпатті — вже реальність. Щоправда, чимало ділянок, які поєднують райцентри і великі села, поки що в ямах і вибоїнах, яких рясно «насіяла» зима.

Фото надано прес-службою ОДА.