Передача техніки вартістю 600 тисяч євро відбулася в Маріуполі в рамках спільного проекту UNOPS (Управління ООН з обслуговування проектів) і Нацполіції України згідно з програмою «ПРАВО-Поліція» (на знімку).

Підвищенню ефективності роботи та наданню більш якісних поліцейських послуг сприятимуть три модулі для КПП, розташованих у стратегічному напрямку селища Мелекіне Маріупольського району. Ще десять таких модулів встановлять на інших шести пунктах у регіоні.

Міжнародні партнери передали поліції десять пікапів, 1 162 аптечки, 700 вогнегасників та надсучасний переносний сканер для виявлення вибухонебезпечних предметів.

«Завдяки підтримці міжнародних партнерів ми покращуємо спроможності поліції надавати професійну, ефективну та своєчасну допомогу мешканцям Донеччини, — зазначив т. в. о. начальника ГУ НП в Донецькій області Артем Кисько. — Із цим устаткуванням ми зможемо посилити поліцейську присутність у регіоні, зробити перевірки на блокпостах зручнішими для громадян. Наш пріоритет — безпека за міжнародними стандартами».

В. о. голови Консультативної місії ЄС в Україні Фредрік Весслау, звертаючись до присутніх, зазначив: «Обладнання від ЄС дасть можливість жителям Донецької області, особливо у сільській місцевості, вчасно отримувати якісні поліцейські послуги. Консультативна місія ЄС тісно співпрацює з НПУ, щоб зробити роботу поліції більш ефективною для громадян. Ми впевнені — це підвищить рівень довіри до правоохоронців і, зрештою, зміцнить правоохоронну систему України».

Заступник голови Нацполіції України Вадим Троян подякував іноземним партнерам від імені голови НПУ Ігоря Клименка та відзначив високу результативність співпраці заради вирішення питань безпеки у всій країні.

Фото відділу комунікації поліції Донецької області.