Про це розповів «Голосу України» керівник облуправління лісового і мисливського господарства заслужений лісівник України Анатолій Бондар (на знімку — ліворуч). За його словами, найбільше зелених насаджень, на площі 131 гектар, створять лісівники ДП «Могилів-Подільський лісгосп». Обсяги весняної висадки у Гайсинському лісництві становитимуть 117 гектарів. Тульчинське лісомисливське господарство озеленить 107 га.

Як пояснив співрозмовник, нові ліси створюють на деградованих, малоцінних для сільгоспвиробництва землях, які передають під заліснення територіальні громади краю.

— На кожну ділянку, заплановану під заліснення, розроблено проекти лісових культур, — зазначив Анатолій Бондар. — Лісгоспи повністю забезпечені власним садивним матеріалом, зокрема виростили торік десять мільйонів саджанців. До роботи підготували техніку та ґрунтообробні механізми. Запаслися пально-мастильними матеріалами, закупили добрива та вологонакопичувачі. Щоб застосовувати сучасні наукові методи, потрібні нові знання. Наші працівники набувають їх під час навчання.

Лісівники області долучаться також до всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом», ініціатором якої є Державне агентство лісових ресурсів України. Початок акції заплановано на 21 березня.

Фото автора.