Сторони відзначили важливість Другого засідання Українсько-афганської об’єднаної міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, яке відбулося у Києві.

«Пропоную також відновити регулярні обміни нашими парламентськими делегаціями після зняття карантинних обмежень, спричинених пандемією COVID-19. Адже, на моє переконання, розвиток міжпарламентського співробітництва має бути одним із пріоритетних напрямів розбудови політичних відносин між нашими країнами», — зазначила Олена Кондратюк.

Наступним кроком у цьому напрямі, за її словами, може стати здійснення візиту до України Президента Ісламської Республіки Афганістан пана Мохаммада Ашрафа Гані та його участь на саміті Кримської платформи напередодні 30-ї річниці незалежності України.

«Від імені Верховної Ради України я також вдячна за збалансовану позицію Афганістану щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України», — наголосила заступниця Голови Верховної Ради України.

У зустрічі, зокрема, взяли участь: голова Комісії з питань Національної економіки парламенту Ісламської Республіки Афганістан Абдул Хамід Шаріфі, заступник міністра фінансів, податків та зборів Муджіб ур Рахман Шірзад, директор із зовнішніх зв’язків Офісу Президента Афганістану Аттал Шамс, представники Агенції з цивільної авіації та Посольства Афганістану в Україні.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.