На знімку: Голова облради Олексій Петров (ліворуч) і перший заступник голови ОДА Мирослав Білецький під час урочистостей на Красному полі біля Хуста.

Фото Анни БРЕНЬ.

На знімку: Покладання квітів до пам’ятника президенту Карпатської України Августинові Волошину в Ужгороді.

Фото прес-служби міської ради.

В Ужгороді цю дату відмітили покладанням квітів до пам’ятника президенту Карпатської України Августинові Волошину. Видатного громадського та політичного діяча вшанували голови Закарпатської облдержадміністрації і облради Анатолій Полосков та Олексій Петров, а також Ужгородський міський очільник Богдан Андріїв.

Урочистості продовжилися на Красному полі біля Хуста. Там на правому березі Тиси 15 березня 1939 року відбулися бої захисників молодої Карпатської України з регулярними частинами угорської фашистської армії адмірала Міклоша Горті.

На тому пам’ятному місці, политому гарячою кров’ю патріотів, споруджено меморіальний парк «Красне поле». Над ним височіє великий хрест, до якого керівники області, району і міста, військові, громадськість поклали вінки і квіти на знак шани подвигу героїв.

З промовою виступив перший заступник голови ОДА, депутат обласної ради Мирослав Білецький. Він, зокрема, наголосив, що героїчний день 15 березня назавжди залишиться у пам’яті патріотів України.