Одним вдалося одержати фінансування з державного бюджету. Іншим доводиться справлятися самотужки. У кожному разі намагаються працювати так, щоб в оновлених лікарнях і поліклініках було комфортно і пацієнтам, і лікарям.

Потужний діагностичний блок, оглядові, маніпуляційні, кабінет УЗД, палати інтенсивної терапії, операційні з цифровим рентгеном, комп’ютерним томографом, ендоскопічною технікою. Усе це буде в приймальному відділенні центральної міської лікарні Покрова після масштабної реконструкції у рамках національної програми «Велике будівництво».

Як зазначив генеральний директор лікарні Анатолій Шкіль, уперше за чотири десятиліття в закладі буде таке гарне відділення екстреної медичної допомоги. Для заїзду машин швидкої будують критий бокс із автоматичними воротами.

Щоб не припиняти прийом пацієнтів, роботи ведуть у два етапи у дві-три зміни. Поки що оновлюють центральний вхід і ліве крило — праве працює у звичайному режимі. Після запуску першої черги будівельники перейдуть до наступної.

«Підготували приміщення під двотонний комп’ютерний томограф. Кімната з рентген-захистом для безпеки медпрацівників. Використовували спеціальний баритовий гіпс і шпаклівку», — наголосив представник генпідрядника Владислав Лакіза.
Лікарі відділення зможуть надавати допомогу ста пацієнтам на добу — це вдвічі більше, ніж нині. А багатьох хворих, зокрема з мозковими інсультами, не доведеться везти в Нікополь.

Відкрили після капітального ремонту й дитяче відділення стоматологічної поліклініки № 1 у Дніпрі (на знімку).

Як зазначила генеральний директор поліклініки Марта Василишина, раніше дитяча стоматологія розміщувалась у приміщенні житлового будинку по вул. Гоголя, 6, яке вже потребувало ремонту, облаштувати там рентген було неможливо. Тому було ухвалено рішення перенести відділення в будівлю ЦПМСД № 4 на вул. Шевченка, 6а.

Крім ремонту, приміщення обладнали новими меблями, комп’ютерною технікою й новою лікувальною апаратурою. З’явилися сучасні стоматологічні установки, рентгенапарат, зуботехнічна лабораторія, стерилізаційне обладнання, дистилятор і багато іншого.

«Крім меблів, є все необхідне стоматологічне обладнання й матеріали. Тому можемо надавати повний спектр стоматологічних послуг на високому сучасному рівні. У середньому за день обслуговуємо 60—80 пацієнтів», — каже Марта Василишина.

На капітальний ремонт відділення місто виділило п’ятнадцять мільйонів гривень. Ще на півтора мільйона профінансували придбання медичного обладнання високого рівня.

«Одержали затишне, сучасне, обладнане всім необхідним дитяче стоматологічне відділення, де надають увесь спектр відповідної медичної допомоги дітям Дніпра, незалежно від місця проживання», — наголосила заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення міськради Юлія Віклієнко.

На думку лікарів і пацієнтів, повна комплектація кабінетів відділення значно прискорює процес лікування.

Дніпропетровська область.

Фото Дніпровської міськради.