Про це під час зустрічі з Міністром закордонних справ Республіки Словенія Анже Логаром (на знімку ліворуч) заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков (на знімку праворучч).

Глава парламенту висловив вдячність Словенії за підтримку України в багатьох питаннях, зокрема за позицію щодо питань деокупації Криму та Донбасу, а також санкцій щодо Росії.

«Ми цінуємо цю підтримку та її незмінність. Україна в пошуку шляхів деокупації, і нам важливо мати консенсус із цього питання як із державами Європи, так і всього демократичного світу», — сказав Голова Верховної Ради. Він подякував Словенії за допомогу в реабілітації дітей, чиї батьки загинули або зазнали поранень під час подій на сході України.

Дмитро Разумков висловив сподівання, що найближчим часом активізується робота міжпарламентських груп дружби двох країн. «Якщо ми говоримо про міжпарламентське співробітництво, то для нас принципово вибудувати якісні відносини з європейськими парламентами. У зв’язку з COVID-19 багато міжнародних зустрічей перейшли в онлайн-режим, але, сподіваюся, вже найближчим часом ми зможемо повернутися до звичної форми роботи», — зазначив він.

Також Голова Верховної Ради зауважив, що для України важливо мати підтримку на різних міжнародних майданчиках. «Ми очікуємо на підтримку на рівні ПАРЄ та Парламентської асамблеї ОБСЄ», — підкреслив Дмитро Разумков.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут