Про це на вчорашньому брифінгу заявили представники майже всіх фракцій та груп. Саме цього дня 95 років тому народився український, канадський та швейцарський економіст, громадський діяч Богдан Гаврилишин. Отже, 19 жовтня буде не лише днем відповідальності, а днем пам’яті і вдячності відомому у всьому світі меценату й позаштатному раднику президентів, голів парламенту та прем’єрів. Відповідна постанова про відзначення вже зареєстрована у Верховній Раді.

Від кожного з нас залежить чи стане Україна успішною, наголосили парламентарії і підкреслили, що є дуже добрим знаком, що навколо такої постанови і пам’яті відомого українця об’єдналися обранці майже всіх політичних сил.

«Богдан Гаврилишин — відомий вчений і дослідник, який став членом найбільш елітарних політичних світових клубів, один із засновників форуму у Давосі, чоловік, який мав світогляд відповідальності, і який формував цей світогляд для молоді», — зазначив народний депутат Микола Княжицький («Європейська солідарність») і додав, що Гаврилишин робив усе, щоб відносини України, Європи і Америки були якомога тіснішими, щоб у цих стосунках не губилася доля кожного українця і української нації. «Він робив все для того, щоб в Україні постала економічна школа менеджменту, школа державного управління і найголовніше, щоб до цієї школи прийшли молоді люди».

Богдан Гаврилишин, поділився народний депутат Іван Крулько («Батьківщина»), пишався тим, що був українцем. «Він залишив після себе не лише добру пам’ять, а й продемонстрував, як можна підтримувати громадянське суспільство і змінювати своїм прикладом ідеологію і підходи до життя», — зазначив він і додав, що вчений не чекав, що держава має зробити щось, а робив сам, і кошти вкладав у виховання української молоді в дусі патріотизму. Автори постанови сподіваються на підтримку своєї ініціативи.

Вл. інф.