На знімку: у Дмитра Кузменюка, Любомира Семаніва, Зіновія Андрійовича, Олега Йосипенка (зліва направо) пріоритети спільні.

Благоустрій населених пунктів — важливий показник добробуту громади й туристичної привабливості. Надвірна вигідно вирізняється серед інших прикарпатських міст доглянутістю вулиць та розвитком інфраструктури. Упродовж п’ятнадцяти років тут по-господарськи головував Зіновій Андрійович.

Нині додався досвід народного депутата, адже під час роботи у Верховній Раді доводилося вирішувати різні питання виборчого округу № 87. І ось із новими силами Зіновій Андрійович знову служить своїй рідній Надвірній. Тепер уже як голова міської територіальної громади. До неї, крім Надвірної, ввійшло ще 12 навколишніх сіл.

До роботи не звикати. Зіновій Мирославович ще як народний депутат вивчив проблеми кожного населеного пункту, відгукувався на запити громад. Підставляв плече місцевій владі в питаннях соціально-економічного розвитку.

«Один із пріоритетів — розвиток дорожньої і транспортної інфраструктури. Відповідні запити подавав до Верховної Ради, є розуміння та підтримка Кабміну й Укравтодору, — акцентує Зіновій Мирославович. — Приміром, торік повністю оновлено дорогу Т-09-06 Івано-Франківськ—Надвірна, що пролягає через кілька населених пунктів нашої громади. Триває ремонт автошляху Н-09 Мукачево—Львів. Одна з ділянок проходить через Надвірну і суміщається з міською вулицею Романа Шухевича».

Улаштування автобусної зупинки та заїзної кишені на вулиці — саме це питання Зіновій Андрійович та заступник голови територіальної громади Олег Йосипенко обговорили із заступником начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Любомиром Семанівим та інспектором Служби Дмитром Кузменюком. Ідеться про благоустрій прилеглої території, безпеку руху та зручність для водіїв і пішоходів.

Торік на цій ділянці зроблено нове щебенево-мастикове покриття проїжджої частини дороги і влаштовано тротуарні доріжки. Будівництво зупинки для громадського транспорту стане завершальним етапом оновлення вулиці імені командира УПА Романа Шухевича.

Івано-Франківська область.

Фото автора.