На промислових підприємствах Донеччини пройшли збори-мітинги під гаслом «Відновимо економічне співробітництво з Росією, збережемо свої робочі місця!». Як повідомили в прес-службі обласної організації Партії регіонів, ініціаторами акції стали, окрім партії, підприємства, експортно орієнтовані на Росію, а також обласний штаб зі стабілізації політичної ситуації. Серед заводів, де вже відбулися мітинги, — ПАТ «Норд», «Азовмаш», «Новокраматорський машинобудівний завод», «Енергомашспецсталь», «Грета».

«Через ту обстановку, яка зараз склалася в Україні, переживають усі, в тому числі — колектив нашого «Норду», — заявив на мітингу голова профспілкового комітету підприємства Ігор Горбаль. — Але ми продовжуємо стабільно працювати. Ми не хочемо ані державного перевороту, ані війни».

«Для того щоб увійти до Євросоюзу, потрібно перейти на ті стандарти, які є в Європі. Поки ми не зробимо цього, на нас не чекає краще майбутнє. Для цього потрібно п’ять-десять років. Ви працюєте на виробництві і прекрасно знаєте, що таке — змінити технологію. Скільки часу сплине, щоб налагодити її, домогтися підвищення продуктивності праці, знизити собівартість? Це тривалий час», — переконував робітників секретар Донецької міської ради Сергій Богачов.

Учасники мітингів прийняли резолюцію, в якій зазначили: для стабільної роботи промисловості потрібна політична стабільність. А конфронтація з Росією зруйнує трудові колективи, позбавить людей роботи», — йдеться в документі.

Представники заводів звернулися до Президента та уряду з вимогою відновити традиційні обсяги експорту до Російської Федерації, наростити обсяги торговельно-економічного співробітництва і промислової кооперації із сусідньою державою та іншими країнами СНД.

 

Донецька область.

Фото надане прес-службою Донецької обласної організації Партії регіонів.

Під час мітингу в цеху заводу «Норд».