На ньому було ухвалено рішення про застосування економічних та інших обмежувальних заходів щодо фізичних та юридичних осіб, а також про перевірку законності отримання всіх дозволів на користування надрами, починаючи з 1994 року.

«Ми продовжуємо відновлювати справедливість там, де хтось вважав, що його персональні фінансові апетити можуть бути сильніші за інтереси держави та народу України, а його власні кишені важливіші від державної казни», — сказав Президент у відеозверненні за результатами засідання РНБО, повідомивши, що на основі внесених Службою безпеки пропозицій, персональні економічні санкції, зокрема блокування активів, обмеження торговельних операцій та транзиту ресурсів, а також анулювання та зупинка ліцензій і спецдозволів на видобуток та користування надрами застосовано щодо 19 компаній. На думку правоохоронців, ці, ймовірно, пов’язані із громадянином держави-агресора компанії отримали ліцензії за заниженою ціною, чим державі було завдано великих збитків.

«Згідно з Конституцією, надра належать українському народу. На превеликий жаль, у переважній більшості при першому навіть приблизному аудиті, з’ясувалося, що українського народу там не дуже багато. Переважно це народ, який мешкає чи то на Віргінських островах, чи в інших державах», — сказав під час брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов, додавши, що невдовзі буде оприлюднено інформацію про місцезнаходження надр, на які видано дозволи, а також дані щодо кінцевих власників компаній-надрокористувачів.

РНБО ухвалила рішення про застосування персональних санкцій щодо колишніх високопосадовців, представників країни-агресора та представників правоохоронних органів, які зрадили присязі і сьогодні працюють на території Російської Федерації або ж на тимчасово окупованій території Криму та Донецької і Луганської областей. Максимальний обсяг санкцій, зокрема, запроваджено щодо Віктора Януковича, Миколи Азарова, Сергія Аксьонова, Костянтина Затуліна, Вадима Колесніченка, Володимира Константинова, Сергія Курченка, Сергія Кусюка, Павла Лебедєва, Леоніда Пасічника, Наталі Поклонської, Віктора Пшонки, Дмитра Саламатіна, Дмитра Табачника та інших. «Частина з цих людей, які були громадянами України, переважно 99 відсотків, сьогодні є вже громадянами Російської Федерації», — зазначив О. Данілов.

Члени Радбезу заслухали інформацію Генерального прокурора Ірини Венедіктової щодо розслідування справ про державну зраду, зокрема, екс-президента Віктора Януковича. «У зв’язку з рішенням суду, який визнав його винним у вчиненні державної зради, щодо всіх його указів за часи перебування на посаді президента буде проведено аудит та аналіз щодо наявності в них рішень, які можуть загрожувати безпеці та інтересам України», — повідомив В. Зеленський.
Проаналізувавши ситуацію щодо переміщення через державний кордон контрафактних товарів, РНБО планує на наступному засіданні заслухати доповіді представників відповідних відомств, які відповідають за запобігання потраплянню контрафакту. При цьому особлива увага була звернена на продукцію підприємств, що працюють на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Секретар РНБО також повідомив, що на засіданні РНБО було доручено перевірити діяльність компанії «Зеонбуд», яка останні 11 років має монопольне становище у сфері цифрового телебачення. «Найближчим часом відбудеться перевірка цього монополіста. Було ухвалене протокольне доручення зробити все можливе, щоб монополії на цьому дуже важливому з точки зору безпеки і оборони напрямі у нашій країні не існувало», — сказав О. Данілов.