Про це написа-ла на своїй сторінці у Фейсбуці заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк (на знімку).

Вона оперувала порівняльною статистикою. Так, Велика Британія щодобово робить понад 700 тисяч щеплень від ковіду; більш як половина населення Ізраїлю вже повністю вакцинувалася від коронавірусу (тобто 51 відсоток громадян цієї країни отримали дві дози вакцини). У Литві проведено 400 тисяч щеплень, повністю провакциновано 4,5 відсотка населення. У Чехії зроблено 1,3 мільйона щеплень, повністю вакциновано 3,4 відсотка. У Румунії здійснено 2,4 мільйона щеплень, другу дозу вже отримали 4 відсотки. Естонія також випереджає Україну: зроблено 220 тисяч щеплень, повністю вакциновано 4,3 відсотка. У США розподілено понад 124 мільйони доз вакцини і вже 13 відсотків населення мають повний захист від ковіду у вигляді двох щеплень.

В Україні зроблено трохи більш як 110 тисяч щеплень. Першу дозу отримали 0,2 відсотка населення. Натомість кількість смертей від коронавірусу в нашій країні вже перевищує 30000...

Дедалі більше українських міст, за її словами, змушені йти на карантин «червоного рівня». «На горизонті новий загальнонаціональний локдаун і багато невирішених питань. Як виживати малому і середньому бізнесу, родинам із дітьми, всім, хто просто сьогодні втрачає засоби для існування через нові й нові карантинні обмеження?», — резюмувала заступник глави парламенту.