На знімку: цілодобово працював Ситуаційний центр ГУ НПУ в області.

 

За інформацією Головного управління Національної поліції в області, всі 117 дільниць відкрилися вчасно.

Із внесених до списків 150 049 громадян 87-го округу проголосували 35,05 відсотка.

Для безперебійного моніторингу оперативної обстановки на ОВО № 87 цілодобово працював Ситуаційний центр Головного управління Нацполіції в області. Правоохоронці відзначили, що процес волевиявлення громадян відбувся без суттєвих порушень. Щоправда, протягом дня голосування інформація про порушення надходила і від членів виборчих комісій, і від спостерігачів, і від самих кандидатів та їхніх представників. Це й спроба голосування за водійським посвідченням та закордонним паспортом.

У день волевиявлення 28 березня в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулася прес-конференція за участю кількох народних депутатів та голови ОДА Андрія Бойчука. Представники ОПОРИ повідомили, що прямої агітації на цьому заході не було, однак «публічним особам варто було уникнути проведення нестандартних, не властивих для цього дня заходів». Утім, рейтингові кандидати здійснювали вояжі виборчим округом упродовж усього дня.

На сайті ЦВК інформація про результати виборів постійно оновлюється. Станом на 9.30 29 березня на ОВО № 87 опрацьовано 29,91 відсотка бюлетенів. Із 34,23 відсотка голосів виборців перемагає Василь Вірастюк. Тим часом про свою перемогу вже оголосив Олександр Шевченко, а міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків визнав поразку Руслана Кошулинського.

Івано-Франківська область.

Фото ГУ НПУ в області.