Вони викопують сіянці, готують садивний матеріал і, власне, висаджують його за допомогою техніки (на знімку) та вручну.

А почали весняну посадкову кампанію фактично тиждень тому працівники розташованого у південній частині області Кременчуцького лісгоспу. За іронією небесної канцелярії, того дня землю там притрусило снігом. Однак він не налякав лісівників — навпаки, спонукав узятися за справу ще активніше. Адже вони добре знають: ні такий сніжок, який розтане за лічені години, ні легкі весняні приморозки тендітним сіянцям (особливо сосни, з висаджування якої розпочинали нинішню лісокультурну кампанію в регіоні) не зашкодять.

Головне, що ґрунт уже розмерзся й у ньому накопичилася волога, яку треба зберегти та використати, так би мовити, по максимуму. При цьому вирощені у лісорозсадниках сіянці ще не пішли в ріст. А отже, висаджування майбутніх дерев саме в умовах спокою сприяє тому, що вони краще приживаються, стають міцнішими вже з перших місяців «переселення» на постійне місце під сонцем. Поступове підвищення температури повітря робить «гарячішою» і працю господарів нашого зеленого храму. Тим паче що цьогоріч через карантин їхні можливості для залучення до озеленення рідного краю та планети добровільних помічників обмежені.

Та попри згаданий форс-мажор навесні працівники лісогосподарських підприємств Полтавщини посадили вже понад 120 га лісу. Не менш важливо й те, що вони одночасно займаються і лісовідтворенням, і лісорозведенням. Тобто висаджують сіянці там, де нещодавно були вирубані дерева, що віджили свій вік або зазнали пошкоджень, а також освоюють нові площі. Загалом під час нинішньої лісокультурної кампанії лісівники області висадять понад 970 гектарів лісу, серед яких 86 га становитимуть насадження на нових площах. А за останню п’ятирічку в регіоні посадили більш як 7 тисяч гектарів лісу.

Фото з сайту обласного управління лісового та мисливського господарства.