Про це йшлося під час презентації активностей заходу та спільного обговорення керівництвом області з організаторами деталей цьогорічної акції, яка має відбутися 10 квітня.

«Донеччина активно бере участь у цій акції: торік наша область стала лідером в Україні за кількістю місць, де висаджено нові дерева, — зазначив голова ОДА Павло Кириленко. — Для нашого регіону ця ініціатива має особливе значення, адже екосистема потерпає від великих промислових підприємств та бойових дій. Нещодавно ми заклали перший камінь майбутнього лісового насіннєво-селекційного центру, який буде збудовано в Лимані. Завдяки йому зможемо відновлювати ліси посадковими матеріалами з покращеними спадковими властивостями, стійкими до зміни клімату. Так ми зможемо повністю відновити лісові насадження на Донеччині й навіть допомогти в цій справі сусіднім областям».

Метою проекту є відновлення екосистеми України та світу загалом, а також розвиток екологічної свідомості, об’єднання українців та сприяння формуванню позитивного іміджу нашої країни у світі. Також місією на наступні три роки є висадка 100 мільйонів дерев по всій планеті й поширення цієї теми серед усіх верств населення, зміни екосвідомості людей задля шанобливого ставлення до природи.

На зустрічі зазначалося, що до програми «Озеленення планети» вже долучилися 53 українські дипломати, які втілюватимуть проект у країнах, де вони працюють.

Донецька область.