«Можливо ще одна постанова стимулюватиме і зворушить владу, хоча попередня постанова про чіткі кроки по подоланню пандемії так урядом виконаною не була», — зазначила на своїй сторінці у Фейсбуці Олена Кондратюк.

Про те, що Україна разом з іншими європейськими країнам вступає в третю хвилю пандемії коронавірусу, заступник глави парламенту попереджала ще на погоджувальних радах. «Це було досить легко спрогнозувати, проаналізувавши дані, які є у відкритому доступі. Я просила уряд та МОЗ припинити самозаспокоєння, перестати створювати віртуальну картинку про те, що у нас все добре... Що ми, нібито, маємо найменші темпи поширення вірусу в Європі та найнижчу смертність від COVID-19», — зазначила вона.

А на погоджувальній раді 15 березня вона закликала зібрати позачергове засідання Верховної Ради за участі уряду, а також РНБО, щоб напрацювати спільний план дій всіх гілок влади на випадок нового жорсткого локдауну та перевантаження медичної системи.

«Україна на межі національної катастрофи! Лікарні переповнені, медики виснажені, ліжок не вистачає, як і кисню», — підкреслила Олена Кондратюк і додала, що 63 відсотки українців підтримують запровадження жорсткого карантину, якщо захворюваність на коронавірус істотно зростатиме.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.