Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Питання збереження закладу вже кілька років порушує громадськість. Своє занепокоєння становищем, у якому опинилася оздоровниця, неодноразово висловлювали представники громадських об’єднань і насамперед особи з інвалідністю. 25 березня в Слов’янську відбувся мітинг за порятунок санаторію від занепаду та знищення (на знімку).

За словами голови Донецької організації осіб з інвалідністю Надії Поламарчук, у «Слов’янського курорту» накопичилося понад 9 млн гривень заборгованості за спожиту електроенергію. Це може призвести до того, що підприємство буде знеструмлено. Активістка наголосила, що ні керівництво санаторію, ні міська влада Слов’янська не сприяють розв’язанню проблем, та повідомила про намір звернутися по допомогу до Міністерства соціальної політики України й інших інстанцій.

«Закликаю тих, кому не може бути байдуже, долучитися до збереження одного з найбільших санаторних комплексів для осіб з інвалідністю, — сказала Надія Поламарчук. — Для цього, по-перше, треба знайти постачальника електроенергії, а по-друге — розв’язати проблему із заборгованістю. Це допоможе зберегти роботу підприємства вже зараз».
Утім, можливостей щодо погашення боргів «Слов’янського курорту» ні на міському, ні на обласному рівнях не проглядається. Павло Кириленко заявив і про неприйнятність з низки причин ідеї передачі курорту, наприклад, в обласну власність. Адже за будь-якими змінами статусу — чималі витрати, яких в обласному бюджеті також не передбачено.

Яким буде остаточне рішення щодо курорту й чи будуть вжиті заходи з його збереження — покаже час. А поки що активісти обласної організації осіб з інвалідністю продовжують апелювати до столичних інстанцій, наголошуючи, що унікальний санаторій потрібен жителям не лише Слов’янська, а й усієї України.

Фото із сайту https://www.6262.com.ua