За таких обставин на місце події одразу прибули наряди правоохоронців, слідчо-оперативна група та поліцейські спецпризначенці. Як з’ясувалося, до адмінбудівлі згаданого сільськогосподарського товариства увірвалися невідомі особи. Останні заявили про те, що вони представляють охоронну фірму й прибули сюди нібито для надання охоронних послуг. Саме ці «охоронці» не допустили директора підприємства до його робочого місця. Тож поліцейські змушені були розблокувати вхід до приміщення й припинити правопорушення...

За словами заступника начальника поліції Полтавщини Артема Родигіна, під час невідкладних слідчих дій було встановлено, що службові особи, зокрема двоє колишніх директорів цього сільгосппідприємства, змовилися й організували незаконну схему «віджимання» товариства. При цьому діяли за майже «класичними» зразками рейдерських захоплень. Адже через оформлення правочину з використанням підроблених (!) документів, ділки протиправно заволоділи майном СТОВ, завдавши суб’єкту господарювання шкоди у великих розмірах.

На підставі зібраних доказів слідчими поліції за процесуального керівництва обласної прокуратури вже відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння майном сільгосппідприємства. Двох організаторів рейдерської атаки — згаданих колишніх директорів товариства — було затримано. За такі «витівки» їм тепер світить до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Правоохоронці встановлюють інших осіб, які, ймовірно, допомагали зловмисникам у їхній спробі захопити агрофірму. Бо спільники рейдерів також мають понести заслужене покарання. Слідчі дії тривають.

Фото з сайту Головного управління Нацполіції в області.