Тут працюють від п’яти до одинадцяти адміністраторів, організували й віддалені робочі місця.

Нерідко центри відвідують для реєстрації місця проживання, вирішення земельних питань, оформлення прав власності тощо. «Для зручності встановили термінали. Можна оплатити земельний податок і адміністративні збори», — розповіла керівник Червоногригорівського центру Наталія Гордієнко.

Щодня в кожен ЦНАП звертаються до сорока осіб. З ними працюють і онлайн, і особисто. «Вирішуємо різні питання, пов’язані із субсидіями, орендою і податками. Допомагаємо й бізнесу, і звичайним жителям», — зазначає начальник Юр’ївського ЦНАПу Марина Боднар.

Загалом у регіоні вже налічується 61 такий центр із філіями. Область лідирує й за кількістю ФОПів, відкритих через портал «Дія».

«З 1 квітня в Україні запровадили електронну прописку. Всі дані про місце проживання тепер вносять до всеукраїнського е-реєстру. Приєдналися всі 86 громад Дніпропетровщини. Область — серед найактивніших з надання електронних послуг підприємцям. За рік через портал «Дія» ФОП створили понад

23 тисячі жителів. У планах — відкрити бізнес-центр «Дія.Бізнес офлайн», — розповів заступник голови ОДА Іван Начовний.

Для тих, хто за станом здоров’я не може дістатися ЦНАПів, створено 24 мобільні офіси. Цього року завдяки їм було надано майже шістсот адмінпослуг. Також у молодих батьків набула популярності комплексна послуга еМалятко.

Фото Дніпропетровської ОДА.