Серед них, зокрема, «Антропологічний код української культури і цивілізації» авторського колективу під керівництвом Олега Рафальського. У виданні з’ясовуються історичні, теоретичні та методологічні засади наукового пізнання антропологічного коду української культури і цивілізації, їх самобутності і загадковості. Спростовуються різного роду теорії втрати ціннісно-смислової форми буття людини в умовах глобалізації сучасного світу, парадигма «руского міра», коду так званої «общеруской» культури, канонічної території, цивілізації, спільного коріння, генетичного і культурного розвитку українського і російського народів.

Представлена також наукова доповідь «Україна після коронакризи — шлях одужання». Тут охарактеризовано сутність глобальної кризи, спричиненої поширенням пандемії COVID-19, що розглядається як системний біологічно-суспільно-економічний феномен — коронакриза. Встановлено особливості впливу коронакризи на інституційні відносини та надано прогнозне бачення інституційного устрою глобальної економіки в післякризовий період.

А також «Нариси з історії свободи, влади та демократії» Джона Актона. До цієї збірки увійшли найкращі нариси видатного історика і політичного мислителя ХІХ століття, при-
свячені питанням свободи, влади та демократії. Кожен із них — це захоплива подорож в історію ідей та концепцій, які рухали людством, спричиняючи поступ і реакцію, успіх і трагедію, накопичення знань і безглуздих вчинків, утвердження моралі та оголення ницості людської природи, створення досконалих конституцій та злочинних режимів.

Це далеко не повний перелік віртуальної книжкової виставки нових надходжень до парламентської бібліотеки. Ширше з ним можна ознайомитись за посиланням: http://lib.rada.gov.ua/static/excursion/21_03.html

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.