І сьогодні народні депутати на пленарному засіданні продовжать розглядати законопроект № 2194 (про внесення змін до Земельного кодексу та інших законів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин). Про це на вчорашньому брифінгу повідомив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Як працюватиме парламент. Дмитро Разумков зазначив, що не є прихильником роботи парламенту в онлайн-режимі. «Коли народні депутати сидітимуть у себе вдома і працюватимуть дистанційно, нас люди не зрозуміють. Краще давайте розробляти додаток, який допоможе людям заробляти онлайн», — зауважив Голова Верховної Ради і додав, що робота в стінах парламенту — це традиції і повага до інституцій та виборців, які делегували повноваження.
А кулуари для журналістів відкриють тоді, коли Київ потрапить до зеленої зони. «Гратися в політику зі здоров’ям людей я точно не буду», — пояснив глава парламенту і порадив журналістам ще трохи почекати.

Ескалація. Інформацією про найближче засідання РНБО з цього приводу Голова Верховної Ради не володіє. Однак нагадав, що на минулому засіданні порушував питання національної безпеки і безпеки у сфері охорони здоров’я. Ті рішення, які залежать від парламенту, запевнив Дмитро Разумков, будуть ухвалені вчасно.

Космічна галузь. Для того, щоб Україна мала статус держави з розвинутою космічною галуззю, потрібно це закріпити фінансово та міжнародною співпрацею, переконаний Голова Верховної Ради і зазначив, у нас є гарний лобіст — це голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. «Те, що залежить від Верховної Ради, ми забезпечимо», — резюмував Дмитро Разумков і нагадав, що парламент ухвалив низку законопроектів, які спрямовані на стимулювання галузі.

Вл. інф.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.