У суботу й неділю групи протестувальників на заклик Ініціативного комітету вільних громадян Чорногорії перекривали одну із центральних транспортних магістралей країни Подгорица -- Никшич та інші шосе, що ведуть до моря, з вимогою переглянути намір уряду про спрощення надання громадянства. 

Згідно з підготовленими урядом поправками до закону про громадянство, внесеними на розгляд парламенту, паспорти країни можуть отримати понад 60 тисяч іноземців, які мають тимчасову посвідку на проживання. При цьому вони одержать і право на участь у виборах. Переважно це багаті громадяни Сербії та Росії. Опозиція вважає, що штучне збільшення числа жителів країни призведе до зміни структури виборців і «почне знищувати чорногорську ідентичність». Крім того, правляча партія матиме на майбутніх виборах додаткову кількість голосів новоспечених "вдячних" громадян. 

За повідомленням Радіо й телебачення Чорногорії, протестні дії почалися ще в п'ятницю, коли сотні жителів столиці прийшли до будівлі уряду та вимагали переглянути його плани. Вони несли державні прапори, співали патріотичні пісні й скандували: "Цей не мій уряд!", "Зрадники -- геть!". Активістка Ліберальної партії Чорногорії добилася зустрічі з прем'єр-міністром Здравко Кривокапичем, якому виклала суть протестів, і для зняття напруги попросила його вийти до людей та пообіцяти не приймати обурливе рішення. 

Кривокапич відмовився виконувати ці вимоги, показавши порядок денний парламенту, де не було пункту про розгляд поправок. Але опозицію це не переконало. І вона вивела людей на важливі магістралі країни, на площі перед меріями в інших містах -- Никшичі, Цетині, Будві й Тиваті. 

Претензій і обвинувачень до прем'єра додалося після того, як протестувальники на виїзді з Никшича зупинили машину з урядовими номерами. Вони думали, що зможуть комусь із міністрів висловити свої вимоги, але в салоні була донька Кривокапича. Тобто родина прем'єра використовувала державний транспорт з особистою метою. 

Ініціативний комітет вільних громадян Чорногорії попередив уряд: "Якщо наші вимоги не буде виконано до 12 квітня, то ми радикалізуємо виправданий громадянський протест і піднімемо наших друзів в інших містах країни".