Відповідно до прийнятого народними депутатами рішення — у період з 1 по 15 квітня були введені так звані карантинні канікули, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, що пов’язано зі значним збільшенням захворюваності на цю хворобу в Києві та Київській області. Народні депутати мали змогу більш плідно попрацювати на виборчих округах.

Саме так і провів два попередні тижні народний депутат України Максим Заремський. Провівши безліч зустрічей як з представниками органів місцевого самоврядування, депутатами місцевих рад, посадовими особами органів державної виконавчої влади, так і з багатьма місцевими жителями, вдалося досягти низки домовленостей щодо розбудови інфраструктури округу, сприяння у виділення коштів на ці заходи з державного бюджету, підтримки розвитку спорту та туризму, реалізації програми Президента України «Велике будівництво» тощо. Про все це — докладніше.

Максимом Заремським, як членом Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, було вжито всіх можливих дій задля виділення коштів з державного бюджету для реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на території 202-го виборчого округу. Так, раніше було погоджено виділення коштів на:

— будівництво нової школи в селі Усть-Путила Вижницького району;

— реконструкцію приймальних відділень у лікарнях у місті Сторожинець Чернівецького району та місті Вижниця Вижницького району.

Крім того, цього року планується продовження реалізації цієї Програми, в рамках якої буде проведено реконструкцію стадіону в місті Кіцмань та будівництво спортивного залу для Конятинського ЗЗСО І—ІІІ ступенів. Максим Заремський пообіцяв вжити всіх зусиль для завершення реалізації вказаних проектів до кінця цього року.

06.04.2021 року народний депутат узяв участь у спільній робочій зустрічі керівництва Кіцманської міської ради, голови Кіцманської районної державної адміністрації Олексія Добровольського та голови обласної державної адміністрації Сергія Осачука.

Під час зустрічі було проведено огляд приміщень КНП «Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» та проведено зустріч з колективом цього підприємства. Під час розмови було акцентовано увагу на необхідності проведення капітального ремонту інфекційного відділення лікарні.

Також було здійснено огляд стадіону в Кіцмані, де планується масштабна реконструкція (оновлення футбольного поля, бігових доріжок, капітальний ремонт інфраструктури тощо).

Максимом Заремським було акцентовано увагу на можливості включення цих об’єктів до переліку тих, фінансування яких може здійснюватись за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Народний депутат зазначив, що проведення капітального ремонту інфекційного відділення лікарні нині є вкрай важливим питанням, оскільки, на жаль, негативна ситуація, пов’язана із захворюваннями на коронавірусну інфекцію COVID-19, досі триває. Що стосується реконструкції стадіону в Кіцмані, то, на його думку, після завершення його реконструкції він цілком може стати перлиною буковинського краю, де проводитимуть міжнародні спортивні змагання з різних видів спорту.

У рамках робочої поїздки на Сторожинеччину 08.04.2021 року відбулася зустріч з головою Сторожинецької міської ради. Основною темою зустрічі було обговорення проблемних питань, вирішення яких є нагальним по Сторожинецькій територіальній громаді.

Під час візиту Максим Заремський також відвідав недобудований міст по вулиці Клинівській у Сторожинці, де скоро розпочнуться роботи з його добудови.

Цього дня народний депутат завітав і у Вижницький район. Зокрема, відвідав з робочим візитом Берегометську селищну територіальну громаду, де було обговорено питання подальшої плідної співпраці з керівництвом громади.

Не обійшли стороною і нагальні проблеми громади, для розв’язання яких потрібно докласти чималих спільних зусиль. Під час цієї зустрічі обговорювали питання виділення коштів з державного бюджету у вигляді субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій для капітального ремонту дошкільного навчального закладу в с. Долішній Шепіт та добудови корпусу «А» опорного закладу «Мигівський ЗЗСО-ЗДО» для розширення дитячого садочка та капітального ремонту даху школи.

Швидкого реагування потребувало також питання подальшої діяльності ДП «Неполоковецький комбінат хлібопродуктів» через отримання тривожних сигналів від його трудового колективу про скорочення штатної чисельності працівників після його продажу на аукціоні.

Тобто упродовж наступних шести місяців Неполоковецький КХП відповідно до рішення уряду мають приватизувати. Максим Заремський підтримав позицію працівників підприємства про необхідність зобов’язання майбутнього власника не змінювати вид діяльності підприємства та не скорочувати штатну чисельність працівників упродовж п’яти років. Відповідне депутатське звернення було терміново спрямовано Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю.

10.04.2021 року Максим Заремський відвідав Кіцманський коледж Подільського державного аграрно-технічного університету. Народний депутат пообіцяв долучитись до допомоги у вирішенні проблемних питань коледжу. Також народний депутат передав Кіцманській команді з армреслінгу стіл для тренувань та побажав спортсменам нових спортивних та життєвих перемог.

Цього дня він також відвідав село Новий Киселів, що входить до складу Мамаївської сільської територіальної громади, де було проведено огляд громадської будівлі, реконструкція якої розпочалась минулого року. Однак через відсутність коштів у місцевому бюджеті завершити її реконструкцію силами органу місцевого самоврядування немає можливості. Народний депутат України пообіцяв голові громади особисте сприяння у вирішенні питання виділення необхідних коштів на її реконструкцію.

За цей час, виконуючи доручення народного депутата України, його помічниками-консультантами було здійснено огляд окремих об’єктів та проведено низку зустрічей, пов’язаних із подальшим виділенням коштів у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, зокрема, для будівництва багатофункціонального спортивного майданчика для Южинецького ЗЗСО І—ІІ ступенів та завершення будівельних робіт на майданчику з міні-футболу зі штучним покриттям для ЗЗСО І—ІІІ ступенів.

Також помічниками-консультантами за дорученням Максима Заремського було проведено низку зустрічей на території Вижницького району, про що нижче розповімо докладніше.

Під час зустрічі зі старостою села Мигове Берегометської селищної територіальної громади було обговорено питання, які є не вирішеними і перешкоджають динамічному розвитку громади. А також питання реалізації проекту з добудови корпусу «А» опорного закладу «Мигівський ЗЗСО-ЗДО» для розширення дитячого садочка та капітального ремонту даху школи. Важливими питаннями також є проведення капітального ремонту автомобільної дороги в селі Мигове, побудова водозахисних дамб на річці Мигівка та ліквідація сміттєзвалища в центрі села.

Під час робочої зустрічі помічника-консультанта народного депутата зі старостою села Долішній Шепіт Берегометської селищної територіальної громади було обговорено ряд питань, які є важливими для його жителів і потребують термінового вирішення. Зокрема, це: ремонт ДНЗ у с. Долішній Шепіт; організація роботи аптечного пункту; необхідність ремонту дороги Т26-09 (Берегомет — Долішній Шепіт); будівництво спортивних майданчиків у населених пунктах старостинського округу; відсутність інфраструктурних об’єктів та гуртків для дітей.

Під час виїзду в село Мілієве Вашківецької міської територіальної громади помічниками-консультантами було проведено робочу зустріч зі старостою населеного пункту та оглянуто підготовку до будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям на території Мілієвського ЗЗСО І—ІІІ ступенів імені Д. Ю. Загула, фінансування якого здійснюватиметься за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, відповідно до поданої Максимом Заремським пропозиції.

Вони також відвідали КНП Вашківецької міської ради «Вашківецька лікарня реабілітації та паліативної допомоги з поліклінічним відділенням», де заплановано проведення капітального ремонту ІІ корпусу за кошти вказаної вище субвенції.
Робота народного депутата України Максима Заремського триває.