У Луцьку сусідство Євромайдану не завадило прикрасити в центрі міста новорічні ялинки. Їх відразу три і ростуть вони поруч. Основна ж прикраса — гірлянди з прапорами України і Євросоюзу. Лучани кажуть, що такими красивими ці ялинки ще не були.
Ось на такому тлі в Луцьку в неділю відбулося віче «Марш гідності». Розпочалося воно о 13.00 зі спільної молитви «Отче наш». З останніх таких заходів це віче було порівняно малолюдним, усього на нього прийшло близько тисячі учасників. На це були свої пояснення: найактивніші, а це не одна тисяча прихильників євроінтеграції, поїхали до Києва. Тож про зниження політичної напруги в регіоні поки що не йдеться.
Учасники заходу висловили незгоду з діями місцевих правоохоронців, які порушили кілька кримінальних справ щодо активістів місцевого Євромайдану. Мітингувальники звернулися до обласної прокуратури з проханням не чинити тиск на учасників акцій протесту.
Тиждень, що минув, запам’ятався для волинян і тим, що в середу втретє поспіль через недостатній кворум не змогла розпочати роботу сесія обласної ради, на якій депутати мали дати оцінку подіям у Києві, зокрема розгону Євромайдану 30 листопада і жорстокого побиття журналістів 1 грудня на вулиці Банковій.
 
Волинська область.