Він передбачає звільнення від сплати ЄСВ (єдиного соціального внеску) всіх підприємств, які змушені закритися на час карантину, і мораторій на податкові та планові неподаткові перевірки.

«Влада припускається тієї само помилки, бо право на допомогу мають лише підприємці, в яких із визначеним урядом переліком збігається лише основний КВЕД (класифікатор видів економічної діяльності). «Голос» розуміє, як важливо підтримати бізнес, який виживає під час обмежень. Після реєстрації нашого законопроекту № 5346 про підтримку бізнесу до «Голосу» звернулися і бізнес-асоціації, і підприємці з регіональних осередків зі своїми кейсами», — повідомив голова фракції «Голос» Ярослав Железняк.

Депутати нагадують: коли держава видавала вісім тисяч гривень під час січневого локдауну, 60 відсотків підприємців отримали відмову через невідповідність підприємства КВЕДам.

Саме тому на наступному тижні фракція «Голос» планує провести круглий стіл із представниками бізнесу, щоб обговорити отримання допомоги за першими п’ятьма КВЕДами та інші кроки, які б допомогли бізнесу під час третього локдауну.

За підсумками 2020 року, констатують депутати із фракції «Голос», в Україні 232 тисячі ФОПів припинили роботу. Це на 16 відсотків більше, ніж попереднього року.

Бізнес хоче почути конкретний план дій. Наприклад: «ми змушені вас закрити на місяць, а за цей час провакцинуємо таку-то кількість людей і будемо поступово відкривати міста». Тоді підприємці розуміли б, що є діалог, співпраця і чітке бачення, як виходити з карантину і відновлювати діяльність. Цей процес повинна очолити влада, переконані парламентарії.

Вл. інф.