Про це Укрінформу розповів гендиректор підприємства Василь Крилас.

Нагадаємо, що у модернізацію цього оборонного підприємства держава вклала 18 мільйонів доларів.

«Робимо демонстраційний зразок, щоб можна було презентувати готову машину потенційним покупцям. Зроблена в попередні роки машина, котру показуємо іноземцям, цьогоріч буде відвантажена замовникам», — уточнив посадовець. І додав, що танк почали робити наприкінці лютого. Щодо його ціни, то гендиректор підтвердив: «Оплот» буде «бюджетним», однак це жодним чином не вплине на його технічні характеристики.

«Це буде бойова машина, краща з кращих, зразково-показова. Справді дещо дешевша, але тільки тому, що практично всі наші партнери-комплектатори пішли нам назустріч і майже за собівартістю, з мінімальним прибутком, поставлять продукцію», — пояснює Василь Крилас. І додає, що «Оплотом» вже цікавиться Єгипет та ще одна країна Близького Сходу.

Нещодавно делегації потенційних замовників спостерігали танк у дії на полігоні під Харковом. «Стріляли з усіх видів озброєння. Практично стовідсоткові влучання, дуже хороша динаміка-швидкість, подолання перешкод. Усі залишилися задоволеними, під враженням. Наш конкурент — російський Т-90. Сподіваємося на підтримку держави в перемовинах на найвищому рівні», — сказав Крилас.

Вл. інф.