Ігор Юрійович — директор ТОВ «ВІД», розташованого в селі Слобідці, Ольга Володимирівна — майстер виробництва цього підприємства. Воно спеціалізується на виготовленні, художній обробці та встановленні гранітних плит, пам’ятників, скульптур тощо. Тривалий час займаються підприємці благодійною діяльністю, допомагаючи Слобідській ЗОШ, релігійним громадам міста і району, громадським організаціям, жителям села та Малина. За заслуги перед Українською Православною Церквою Ігоря Юрійовича свого часу нагородили орденом УПЦ Почаївської ікони Пресвятої Богородиці.

Окрім роботи, сімейних клопотів, Вуйці захоплюються історією України, цікавляться духовним життям, культурою, а також самобутніми звичаями й традиціями українців.

— Коли читала в історичній літературі про часи Київської Русі, мене вразила діяльність і подружня вірність княгині Ольги, князя Ігоря та їхнього онука Володимира, — розповіла Ольга Володимирівна (на знімку). — Відтоді у мене й визріла ідея увічнити пам’ять про цих видатних людей у граніті. Композицію виготовив талановитий художник нашого підприємства Олександр Артемчук. Вона стала подарунком мені на свято від коханого чоловіка і відтепер, обрамлена золотавою канвою, прикрашає одну з кімнат нашого будинку.

Також в оселі Вуйців привертає увагу гранітне зображення відомого гетьмана України ХVI століття Богдана Хмельницького. Оберігає від усіляких негараздів та дарує Боже благословення гранітний образ Діви Марії з немовлям. А коли тільки під’їжджаєш до чепурного подвір’я Вуйців — гостей зустрічають розкішні металеві ворота (на знімку внизу) з двома кам’яними колонами в середньовічному стилі. Справжньою окрасою майстерно накритих металопрофілем веж є різноманітні ковані фігурки-флюгери у вигляді звірів, що постійно показують напрямок вітру.

Нині оселя й подвір’я Вуйців вважається одними з найкращих у мікрорайоні. Сюди часто приходять навіть просто сфотографуватися молоді люди та діти.

Подружжя має ще ряд цікавих задумів, для реалізації яких потрібен час. «Коли втілимо їх у життя, тоді й покажемо!», — сказала пані Ольга.

Житомирська область.

Фото автора.