Під час зустрічі Голови Верховної Ради України зі студентами та викладачами Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут

Глава парламенту ознайомився з процесом ремонту авіаційних двигунів та виготовлення деталей до них, а також оглянув виставку зразків деталей. Керівництво підприємства поінформувало про зростання виробництва та збільшення кількості контрактів у першому кварталі цього року.

«Це хороша динаміка. Сподіватимемося, що надалі буде так само», — зазначив Дмитро Разумков. Він наголосив, що сьогодні, в умовах загострення ситуації на сході нашої держави та на її кордонах, важливо, щоб такі підприємства не збавляли обертів.

У заході також взяв участь генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

Під час спілкування з освітянами та студентами Волинського національного університету імені Лесі Українки Голова Верховної Ради Дмитро Разумков наголосив, що влада повинна зробити все можливе, аби молодь залишалася в Україні. За його словами, парламент докладає зусиль у цьому напрямі. «На початку року Верховна Рада заснувала премії для найкращих учасників ЗНО. Отримати по 100 тисяч гривень зможуть 30 випускників. Це хороший стимул навчатися саме тут», — наголосив Дмитро Разумков.

Глава парламенту також зазначив, що навчання в українських закладах вищої освіти створює важливий фундамент. «Знання, отримані в українських інститутах та університетах, дають можливість мати сприйняття багатьох процесів у суспільстві, у різних галузях», — додав він.

Окремо Дмитро Разумков привітав Волинський національний університет імені Лесі Українки з підняттям у рейтингу закладів вищої освіти «Топ-200 Україна». «Ваш університет має серйозний здобуток за минулий рік. Піднятися зі 128-го на 22-ге місце — це достатньо серйозний показник», — зазначив Голова Верховної Ради.

Дмитро Разумков відповів на запитання студентів та освітян, які стосувалися перспектив розвитку вищої освіти в Україні та роботи в умовах COVID-19.

У заході також взяв участь голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Довідково

Луцький ремонтний завод «Мотор» нині є єдиним підприємством, яке забезпечує Повітряні сили Збройних Сил України відремонтованими двигунами до бойових літаків Су-24(М), Су-27, МіГ-29, Іл-76 (агрегати). Підприємство також є центром технічного супроводження експлуатації авіаційних двигунів і проведення дослідних робіт з продовження ресурсних показників авіаційної техніки.

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.