Комітет з питань цифрової трансформації рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону України «Про телекомунікації» та деяких інших законів (щодо моніторингу якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку), № 4465.

Законопроектом пропонується внесення змін до законів «Про радіочастотний ресурс України», «Про телекомунікації» та «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Цими змінами, зокрема, пропонується на рівні закону надати визначення поняття «моніторинг якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку», визначити суб’єкт господарювання, який буде уповноважений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації на проведення моніторингу якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку, посилити державний нагляд (контроль) за додержанням якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку, в тому числі шляхом проведення позапланових перевірок, та розширити повноваження діяльності державного підприємства у сфері якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку, що перебуває у сфері управління регуляторного органу.

За словами заступника голови комітету Олександра Федієнка, внаслідок ухвалення цього законопроекту держава отримає механізм визначення якості мобільного зв’язку. Відповідно, це сприятиме забезпеченню громадян якісним мобільним зв’язком та доступом до широкосмугового Інтернету.

За результатами обговорення комітет рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект щодо моніторингу якості послуг мобільного зв’язку № 4465 за основу.

За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради України.